Het “Groot Ontslag” daagde C-suite en Personeelszaken managers uit om manieren te vinden om potentiële zakelijke uitdagingen te begrijpen en in te perken. Het belang van mensenstrategie bevindt zich op een piek van meerdere generaties.

Medewerkers keren terug naar kantoor en leven naar hun behoefte aan een cultuur van empathie.

Wat is empathie en waarom is het belangrijk?

Empathie is een respectvol begrip van wat anderen ervaren. Aan iemands behoefte aan empathie wordt voldaan wanneer een andere persoon volledig aanwezig is bij wat voor hem of haar leeft, met volledige aanwezigheid en acceptatie.

Empathische leiders beheersen de kunst om volledig te luisteren en de observaties, gevoelens, behoeften en verzoeken van mensen te identificeren. Ze schenken hun volledige aandacht aan de boodschap van de ander, en ze vragen voordat ze advies of geruststelling geven.

Uit een recent onderzoek van 34 miljoen werknemersrecords, gepubliceerd in MIT Sloan Management Review, bleek dat 3 van de top 5 redenen voor ontslag verband hielden met empathie – of het gebrek daaraan. De studie concludeerde dat bedrijven, om talent te behouden, de elementen van hun cultuur moeten begrijpen en aanpakken die ervoor zorgen dat werknemers zich terugtrekken en vertrekken; vooral zaken die bijdragen aan een giftige cultuur.

Wat kun je als leider doen?

Echte leiders luisteren en zorgen ervoor dat mensen zich gehoord voelen. Echte leiders zijn inspirerend en mensen willen naast hen staan. Echte leiders behandelen anderen met zorg en respect. Echte leiders zien potentieel en halen het eruit.

Werknemers zijn meer dan ooit afgestemd op hun eigen behoeften op de werkvloer. Ze zijn loyaal aan leiders die hun ontwikkeling inspireren en bevorderen, niet aan bedrijven. Zou uw team u omschrijven als een levendige, zorgzame leider? Of zou u meer kunnen doen om uw mensen te prikkelen, uit te dagen en te ontwikkelen?

Talent behouden

De talentenjacht is agressiever dan voorheen, aangezien de eisen voor creativiteit en uitvoering blijven evolueren. Het behouden en aantrekken van talent door een top-down benadering van generieke voordelen en financiële prikkels is niet langer voldoende. Werknemers eisen meer van hun werkgever en de cultuur.

Een bottom-up benadering van betrokkenheid is de sleutel tot het succesvol aantrekken en behouden van getalenteerde mensen. Werkgevers moeten de behoeften van elk individu begrijpen – hun motivaties, ambities, hoe ze het beste werken en wat niet werkt.

Leiders kunnen empathie tonen via regelmatige check-ins die open en eerlijke gesprekken aanmoedigen. Zodra problemen zijn geïdentificeerd, kunnen oplossingen en wijzigingen meer organisch en persoonlijk worden geïmplementeerd, waardoor de betrokkenheid, productiviteit, innovatie en retentie toenemen.

Wat kun je als organisatie doen?

Ontwikkel empathische leiders en een op maat gemaakte mensenstrategie.

Medewerkers willen zich begrepen en gewaardeerd voelen. De one size fits all-aanpak is het niet behouden van talent. Individuele behoeften kunnen eenvoudig of complex zijn om te vervullen, maar door te luisteren naar wat individuele mensen nodig hebben, kunt u de werkervaring van elke persoon ten goede veranderen. Wanneer mensen zich beter voelen, doen ze het beter, en dit is wanneer bedrijven floreren.

Empathie kan een organisatie leiden met creativiteit, diversiteit en wendbaarheid. Ondersteun uw leiders met goede coaching, trainingsprogramma’s en incentives die helpen bij het opbouwen van de empathische cultuur van uw bedrijf.

Wie zijn True Partnership?

True Partnership is een Executive Coaching en Business Consultancy gericht op het ondersteunen van de leiderschapsbehoeften van individuen en organisaties. We creëren diensten op maat en bewuste partnerschappen. Als je wilt bespreken hoe we jouw ontwikkeling kunnen bevorderen, stuur ons dan een bericht en we nemen contact met je op.